Президентът Румен Радев посреща индийския си колега Рам Натх Ковинд, който е

...
Президентът Румен Радев посреща индийския си колега Рам Натх Ковинд, който е
Коментари Харесай

Радеви посрещнаха индийското президентско семейство в София

Президентът Румен Радев посреща индийския си колега Рам Натх Ковинд, който е на държавно посещаване у нас. Той е придружаван от брачната половинка си Савита Ковинд. 

Церемонията по посрещането се организира на площад „ Св. Ал. Невски “. По-късно двете президентски двойки разговаряха на „ Дондуков “ 2, а президентите Радев и Ковинд организираха среща „ на четири очи “. 

На 6 септември президентите на България и Индия ще открият в София монумент на именития лидер на индийското придвижване за самостоятелност Махатма Ганди. Церемонията ще стартира от 11.00 часа в Южния парк в столицата.

В рамките на визитата си в България президентът на Индия Рам Натх Ковинд ще организира среща с министър-председателя Бойко Борисов. Двете президентски двойки ще посетят Националния исторически музей.

Официалната делегация, водена от индийския президент, включва министърът на земеделието и селското стопанство Паршотам Рупала, членове на Народното събрание на Република Индия. 

Възстановихме разговора с Република Индия на най-високо политическо равнище след 15-годишна пауза. Това сподели президентът Румен Радев в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 след сключване на двустранни контракти с индийския му сътрудник. 

" Водихме разговор за развиване на връзки във всички области, търговия, стопанска система, вложения, туризъм и културен продан ", посочи Радев, представен от " Фокус ". „ Индия се оформи като световен фактор в международната стопанска система, освен поради размера, само че и поради извънредно устойчивия растеж на развиване “, изясни Радев. Държавният глава сподели, че Индия е страна със сериозна тежест в интернационалните връзки, една шеста от света живее в нея, само че най-много това е по този начин, поради градивната външна политика, която води в дух на разговор, мир, добросъседство и битка с световния тероризъм. „ С президента Рам Нахт Ковинд направихме среща за двустранните връзки изключително в региона на стопанската система и търговията, където имаме едно приемлива правно-нормативна рамка “, съобщи още президентът Румен Радев.

Индийските компании също биха желали да дадат своя принос за българския пазар. Придружен съм от доста солидна 65-членна бизнес делегация и с президента Радев чакаме да създадем обръщения пред тях по-късно през днешния ден, сподели на собствен ред индийският президент.

По думите му страната ни може да бъде основен сътрудник на Индия в бранша на защитата, както и в региона на технологиите, логистиката, инфраструктурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР